Crème brûlée z Provensálska
- zuznala
- Jun 1, 2023
- Čítanie: 1

Ako chutí a vonia Provensálsko? Nič autentickejšie než tento Crème brûlée sa mi zatiaľ spraviť nepodarilo. Vôňa levandule, ruží a medu, tak jemná… Nemusíte sa báť pocitu, akoby ste si práve do úst dali parfém (aj keď ja by som bola za to rada…), takže mám opäť geniálny nápad - vyrobím si taký ústny sprej, či vodu jupjup, ale ešte pridám vanilku a limetkovú kôru!
V recepte som použila levanduľový med - pokiaľ ho nezoženiete, použite nejaký iný svetlý kvetový a primiešajte doň pár kvietkov čerstvej levandule.
3 porcie (3 misky na Crème brûlée s priemerom 10-12 cm)
5 žĺtkov
180 ml sladkej smotany (minimálne 33%)
150 ml plnotučného mlieka
60 g levanduľového medu
Hnedý cukor
Pár kvapiek ružovej vody
Levandulové a ružové kvietky
Postup
V miske vymiešame žĺtka s medom dobleda
Pridáme sladkú smotanu, mlieko, ružovú vodu a premiešame
Zmes nalejeme do misiek, do ktorých sme na dno dali pár kvietkov levandule
Posypeme hnedým cukrom a pečieme v rúre pri 150°C 30-40 minút. Misky vyberieme a necháme vychladnúť, kľudne aj v chladničke
Vrch studeného Crème brûlée posypeme ďalším hnedým cukrom a pomocou flambovacej pištole spravíme karamel. Necháme ho 5-10 minút stuhnúť
コメント