top of page

Crème brûlée z Provensálska





Ako chutí a vonia Provensálsko? Nič autentickejšie než tento Crème brûlée sa mi zatiaľ spraviť nepodarilo. Vôňa levandule, ruží a medu, tak jemná… Nemusíte sa báť pocitu, akoby ste si práve do úst dali parfém (aj keď ja by som bola za to rada…), takže mám opäť geniálny nápad - vyrobím si taký ústny sprej, či vodu jupjup, ale ešte pridám vanilku a limetkovú kôru!

V recepte som použila levanduľový med - pokiaľ ho nezoženiete, použite nejaký iný svetlý kvetový a primiešajte doň pár kvietkov čerstvej levandule.


3 porcie (3 misky na Crème brûlée s priemerom 10-12 cm)


5 žĺtkov

180 ml sladkej smotany (minimálne 33%)

150 ml plnotučného mlieka

60 g levanduľového medu

Hnedý cukor

Pár kvapiek ružovej vody

Levandulové a ružové kvietky


Postup

  1. V miske vymiešame žĺtka s medom dobleda

  2. Pridáme sladkú smotanu, mlieko, ružovú vodu a premiešame

  3. Zmes nalejeme do misiek, do ktorých sme na dno dali pár kvietkov levandule

  4. Posypeme hnedým cukrom a pečieme v rúre pri 150°C 30-40 minút. Misky vyberieme a necháme vychladnúť, kľudne aj v chladničke

  5. Vrch studeného Crème brûlée posypeme ďalším hnedým cukrom a pomocou flambovacej pištole spravíme karamel. Necháme ho 5-10 minút stuhnúť


コメント


  • Instagram
  • Facebook
Food Art - Stránka o varení, víne, bagetách, makronkách, Francúzsku, mikrobylinkách, radosti z jedla, fotení…
bottom of page