Bonjour!

Som farmaceutka, bývalá, ktorá si ešte pred pár rokmi myslela, že z lekárne nemá kam ujsť. Našťastie som nabrala odvahu a hodila sa do neistoty a neznáma.
Milujem jedlo, víno a Francúzsko, takže z toho neznámeho sa stal zrazu jasný cieľ - spraviť všetko pre to, aby som sa naučila piecť makronky, tvarovať bagety, variť Bœuf bourguignon, aby som začala rozumieť vínam, cestovala po Francúzsku, rozprávala po francúzsky a žila ako Francúzi…
Prestala som teda s pokusmi variť slovenské jedlá (ako znamenie, už rozumiem, prečo mi to nikdy nešlo…) a začala si študovať francúzsku gastronómiu. Keďže cesta do Francúzska vedie aj cez Taliansko, bolo len otázkou času, kedy podľahnem aj tej talianskej. A aby som si občasné vysokokalorické jedlá vyvážila zdravšími, začala som sa zaujímať aj o japonské a thajské ingrediencie.
Stále potrebujem robiť niečo kreatívne, veselé, farebné. Jednofarebná mrkva ma desí a z pravidelne tvarovaných paradajok mávam tik v oku. Čo najviac netradičnej zeleniny a ovocia sa snažím dopestovať doma sama. Všetko je bio, s červíkmi a slimákmi sme kamaráti a teší ma, že si môžem zasadiť presne to čo chcem a potrebujem.
Dúfam, že vás s mojimi nápadmi inšpirujem, oživím váš jedálniček a že naberiete odvahu experimentovať s novými chuťami (recepty nájdete roztriedené podľa ročných období, pretože vždy najradšej varím zo sezónnych surovín). Ak nie, skúsim vám ešte predstaviť Francúzsko (hlavne Provensálsko) tak ako ho už roky poznám ja.
