top of page

Chlieb so škoricou

  • zuznala
  • Jul 14, 2023
  • 1 minút čítania


ree


2 porcie

2 krajce špaldového kváskového chleba

2 menšie banány

120 g prerastenej plátkovej slaniny

120 g mozzarellových guľôčok

20 g mandlí


Omáčka


100 ml kávy

20 g hnedého cukru

10 g masla

1 škorica vcelku (6-7 cm)

6 g kukuričného škrobu


Postup


  1. V malom hrnci zalejeme škoricu ešte teplou kávou a necháme 30 minút odstáť

  2. Potom pridáme cukor, maslo a privedieme k varu

  3. Škoricu vyberieme. Škrob rozmiešame s trochou vody a prilejeme do hrnca. Povaríme 1-2 minúty za stáleho miešania a necháme bokom vychladnúť

  4. Plátky slaniny vypečieme na panvici dochrumkava a ešte teplé rozložíme na chlieb pokvapkaný kávovou omáčkou

  5. Na slaninu poukladáme prekrojené mozzarellové guľôčky a kúsky banánu

  6. Polejeme omáčkou a posypeme nasekanými mandľami




Komentáre


  • Instagram
  • Facebook
Food Art - Stránka o varení, víne, bagetách, makronkách, Francúzsku, mikrobylinkách, radosti z jedla, fotení…
bottom of page