top of page

Bagna Cauda

  • zuznala
  • Feb 5, 2023
  • 1 minút čítania

Updated: Feb 11, 2023


ree


Stopkatý zeler bol zo začiatku pre mňa nejedlá, čudná, veľmi zapáchajúca zelenia. Naučila som sa ho jesť iba s niečím, čo zaručene prekryje tú chuť - Bagna Cauda. Omáčka, ktorá premení každú nejedlú vec na niečo úžasné a tak mi napadá najbližie do nej ponoriť tofu…

Hodia sa k nej aj varené zemiaky, brokolica, karfiol, pokrájaná čerstvá chrumkavá zelenina, prípadne kúsok chleba či bagety.


2 porcie


100 g masla

10 ančovičiek vcelku

3-4 strúčiky cesnaku (kľudne aj viac)

Čierne korenie, čerstvo pomleté


Niekde do omáčky pridávajú aj vysokotučnú sladkú smotanu, ale ja mám radšej túto verziu bez nej. Kľudne vyskúšajte pridať 3-4 polievkové lyžice smotany predtým než ju začnete

zohrievať.



Postup

  1. V malej rajnici rozpustíme maslo a pridáme ančovičky, nasekaný cesnak a mleté čierne korenie. Miešame pokiaľ sa ančovičky nerozpustia

  2. Omáčku zohrievame a odstavíme tesne predtým, než začne vrieť

  3. Podávame ešte teplú s nachystanou zeleninou, alebo jeme iba tak lyžicou, mňam…

Komentáre


  • Instagram
  • Facebook
Food Art - Stránka o varení, víne, bagetách, makronkách, Francúzsku, mikrobylinkách, radosti z jedla, fotení…
bottom of page