Bagna Cauda
- zuznala
- Feb 5, 2023
- 1 minút čítania
Updated: Feb 11, 2023

Stopkatý zeler bol zo začiatku pre mňa nejedlá, čudná, veľmi zapáchajúca zelenia. Naučila som sa ho jesť iba s niečím, čo zaručene prekryje tú chuť - Bagna Cauda. Omáčka, ktorá premení každú nejedlú vec na niečo úžasné a tak mi napadá najbližie do nej ponoriť tofu…
Hodia sa k nej aj varené zemiaky, brokolica, karfiol, pokrájaná čerstvá chrumkavá zelenina, prípadne kúsok chleba či bagety.
2 porcie
100 g masla
10 ančovičiek vcelku
3-4 strúčiky cesnaku (kľudne aj viac)
Čierne korenie, čerstvo pomleté
Niekde do omáčky pridávajú aj vysokotučnú sladkú smotanu, ale ja mám radšej túto verziu bez nej. Kľudne vyskúšajte pridať 3-4 polievkové lyžice smotany predtým než ju začnete
zohrievať.
Postup
V malej rajnici rozpustíme maslo a pridáme ančovičky, nasekaný cesnak a mleté čierne korenie. Miešame pokiaľ sa ančovičky nerozpustia
Omáčku zohrievame a odstavíme tesne predtým, než začne vrieť
Podávame ešte teplú s nachystanou zeleninou, alebo jeme iba tak lyžicou, mňam…




Komentáre